Dirka KHD Slovakiaring Slovaška

Datum: 24.8.2014

Le nekaj dni je minilo od zadnje dirke in že je prišla na vrsto predzadnja dirka na Slovaškem, ki se imenuje Slovakiaring. Tega dirkališča se je Samo zelo veselil, saj mu zelo ustreza sama proga in je že prej vozil na njej. Veselil pa se je tudi zato, ker je prvič peljal dvourno dirko Endurance, in to s čisto novim dirkalnikom Renault Clio četrte generacije.


 

Po veliki borbi, saj so se peljali tudi štirje avtomobili vzporedno na progi, je Samo ponovno prišel do zmage. Tudi na drugi dirki mu je šlo odlično in kljub napakam je na koncu ostal na drugem mestu. 

Po prvi dirki v soboto s puntom so imeli nekateri zvečer še dirko Endurance, kjer pa je zelo močno deževalo. Nekatere je dež zelo motil, Sama ni in je celo vodil dirko med vsemi clii, dokler ga niso poklicali v bokse, ker mu niso delovale sprednje luči, in mu tako odvzeli zagotovljeno zmago. Vseeno pa je dosegel drugo mesto med clii nove generacije, čeprav ni bilo pokala.

 

Slike:

Dirka-Slovaska-2014-02.JPGDirka-Slovaska-2014-06.jpgDirka-Slovaska-2014-03.jpgDirka-Slovaska-2014-01.JPGDirka-Slovaska-2014-04.jpgDirka-Slovaska-2014-05.jpg